fbpx
Fisk & skaldjur

Gulbeta med pocherade ostron och krondill

Gulbeta med pocherade ostron och krondill

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 ostron
  • 4 kokta gulbetor
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 citron
  • 3-4 msk gräsig olivolja
  • klippt krondill till servering

Så här gör du

1

Koka upp vatten i en kastrull. Ställ iordning ett kallt vattenbad med is.

2

Lägg i ostronen i kokande vatten och ta tiden till 90 sekunder. Lyft upp direkt ner i isbadet så kokningen avstannar.

3

Skiva gulbetorna och finhacka löken, öppna och ta ur ostronen och spara saften i en skål. Skär ner ostronen i bitar.

4

Lägg upp gulbetor, ostron och finhackad lök på ett fat. Pressa över citronsaft.

5

Rör samman ostronsaften med olivolja och skeda över rätten. Smaksätt med krondill och servera.

Du kanske också gillar