Ingenting går upp mot grönkålssoppa med goda frikadeller till. Här ger muskotnöten en extra finess till soppan.
Grönkålssoppa
Ingredienser
- 500 g fryst hackad grönkål ( eller färsk förvälld)
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk smör
- 0,5 tsk malen muskotnöt
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl grönsaksbuljong eller vatten
- 1 tsk salt
- vitpeppar ur kvarn
- FRIKADELLER:
- 400 gr blandfärs
- 100 gr philadephiaost
- 1tsk salt + vitpeppar ur kvarn
- rivet skal och juice från 0,5 citron
Så här gör du
Tina grönkålen. Eller använd färsk som är förvälld i saltat vatten.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök och muskot i en stor kastrull med smöret.
Lägg i grönkålen och fräs i ytterligare ett par minuter. Pudra över mjölet och häll i buljongen. Låt koka i ca 10 -15n minuter. Salta och ta ett par varv med pepparkvarnen.
Blanda färsen med philadelphiaost, rivet citronskal och citronjuice, smaksätt med salt och vitpeppar och forma till små frikadeller med händerna.
Lägg ner frikadellerna försiktigt i soppan och låt dem småjuda i ca 10 minuter.
Servera soppan med frikadeller och ett gott surdegsknäcke med smör på .
Recept | Pearltrees
30 januari, 2017 at 20:51[…] räkpasta – Mitt kök. Recept Grönkålssoppa – Tina Nordström – Mat-Tina. Ingenting går upp mot farmors grönkålssoppa, med hennes goda frikadeller och ägg till. Här […]