Mina gröna/ Vardagsfavoriter

Bonnigt gröna ärtor med zucchini

Bonnigt gröna ärtor med zucchini

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 3 dl gröna ärtor
  • 1 liten zucchini, skuren i tärningar
  • 1 stång stjälkselleri, skuren i tunna skivor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • Salt och svartpeppar
  • 1 näve basilikablad
  • 25 g parmesan
  • 2 msk gräsig olivolja

Så här gör du

1

Fräs selleri, lök och vitlök i olivolja ett par minuter i en kastrull.

2

Tillsätt zucchini skuren i tärningar och hälften av ärtorna. Fräs/sautera ett par minuter till och tillsätt buljongen samt en nypa salt. Låt puttra på sakta värme ca 8-10 minuter och mosa grönsakerna med en gaffel eller ballongvisp lite grovt.

3

Vänd ner resterande ärtor på slutet och smaka av med salt och svartpeppar.

4

Lägg upp i djupa tallrikar och ringla över olivolja, riven parmesan och strimlad basilika.

5

Servera direkt med ett gott bröd!