Bonnigt gröna ärtor med zucchini
Ingredienser
- 3 dl gröna ärtor
- 1 liten zucchini, skuren i tärningar
- 1 stång stjälkselleri, skuren i tunna skivor
- 1 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 4 dl grönsaksbuljong
- Salt och svartpeppar
- 1 näve basilikablad
- 25 g parmesan
- 2 msk gräsig olivolja
Så här gör du
Fräs selleri, lök och vitlök i olivolja ett par minuter i en kastrull.
Tillsätt zucchini skuren i tärningar och hälften av ärtorna. Fräs/sautera ett par minuter till och tillsätt buljongen samt en nypa salt. Låt puttra på sakta värme ca 8-10 minuter och mosa grönsakerna med en gaffel eller ballongvisp lite grovt.
Vänd ner resterande ärtor på slutet och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp i djupa tallrikar och ringla över olivolja, riven parmesan och strimlad basilika.
Servera direkt med ett gott bröd!