ANNONS
Vardagsfavoriter

Grön ärtsoppa med ingefära och frikadeller

Grön ärtsoppa med ingefära och frikadeller

1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 1,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • Soppa:
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad ingefära
  • 2 msk rapsolja och 1 msk smör till stekning
  • 1 liter kyckling eller kalvbuljong
  • 4 dl tinade gröna ärtor

  • Frikadeller:
  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk Philadelphiaost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt och vitpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Fräs lök och ingefära i rapsolja och smör i en gryta och slå på buljongen.

2

Blanda ihop och smaksätt färsen. Rulla till frikadeller och låt dem dansa ner i buljongen. Låt frikadellerna puttra 4-5 minuter i buljongen.

3

Lyft upp frikadellerna på en tallrik och håll varmt. Häll buljongen i en mixerkanna med ärtorna och mixa till en slät soppa. Smaksätt med salt och peppar.

4

Servera soppan direkt med varma frikadeller.

Du kanske också gillar