Grön ärtsoppa med ingefära och frikadeller

3.7K

Grön ärtsoppa med ingefära och frikadeller

Portioner 4

Ingredienser

Soppa

  • 1 skalad schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3-4 cm skalad ingefära
  • 2 msk rapsolja och 1 msk smör till stekning
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 4 dl tinade gröna ärtor
  • Salt, nymalen vitpeppar och ev god olivolja

Frikadeller

  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk färskost
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt och vitpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Fräs i rapsolja och smör i en gryta och slå på buljongen och låt sjuda.
  • Blanda ihop och färsen med färskost, senap, salt och peppar. Rulla till frikadeller och låt dem dansa ner i buljongen. Låt frikadellerna puttra 5-6 minuter i buljongen.
  • Lyft upp frikadellerna på en tallrik och håll varmt.
  • Häll buljongen i en mixerkanna med ärtorna och mixa till en slät soppa. Smaksätt med salt och peppar.
  • Servera soppan direkt med varma frikadeller. Ringla gärna över lite olivolja.
Måltid: Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB