ANNONS
Jättegott!

Grillad entrecôte med honungslök och vinägersmör

Välj några riktigt fina och välmarmorerade entrecôter. Fettet gör att köttet smakar så mycket mer.

Grillad entrecôte med honungslök och vinägersmör

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 entrecôter (á 200 g)
  • havssalt
  • svartpeppar ur kvarn
  • HONUNGSLÖK:
  • 250 g pärllök
  • 250 g röd steklök
  • 1–2 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • saften från 1 citron
  • salt & svartpeppar ur kvarn
  • VINÄGERSMÖR:
  • 150 g rumstempererat osaltat smör
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • salt & svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Gnid in köttet med salt och peppar.

2

Skala pärl- och steklökarna och fräs dem hela i lite rapsolja i en gryta. Tillsätt honung och citronsaft och häll på vatten så att det täcker lökarna till hälften.

3

Koka dem mjuka under lock i cirka 10 minuter. Ta av locket och koka ner vätskan till ett simmigt spad. Smaksätt med salt och peppar.

4

Rör smöret mjukt. Skala och fi nhacka schalottenlöken. Blanda smöret med löken och smaksätt med vinäger, salt och peppar.

5

Grilla biff arna på het grill eller i grillpanna i 3–5 minuter på varje sida. Låt köttet vila i ett par minuter.

6

Servera köttet varmt med honungslöken och en klick vinägersmör.

Notes

DRYCKESTIPS: Tina Montepulciano d'Abruzzo, ett klassiskt italienskt vin med inslag av mörka körsbär, plommon, choklad samt fat. Läs mer på systembolaget.se

Du kanske också gillar