ANNONS
ANNONS
Vardagsfavoriter/ Vegetariskt

Grillad Ceasarsallad

Grillad Ceasarsallad

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 2 st Romansallad
  • 2 dl majonnäs
  • 4-5 st sardeller
  • 30 g riven parmesan
  • 30 g kruspersilja
  • Vitvinsvinäger
  • Neutral olja
  • Smör
  • Salt och peppar

Så här gör du

1

Halvera salladen.

2

Lägg majonnäsen i en skål, ta i sardellerna, parmesan, persiljan och 0,5 msk vitvinsvinäger. Mixa med en stavmixer tills det är grönt. Smaksätt med lite vitpeppar

3

Halvera salladen och grilla/stek den ordentligt på snittsidan. Vänd den hastigt. Salta och peppra

4

Bred ut såsen på botten på en tallrik, lägg på salladen.

Övrigt

TIPS: att grilla sallad är kul. Oavsett vilken sallad så se till att stekpannan är ordentligt varm, kort med olja i pannan (betyder lite i min värld ). Lägg ner salladen med snittsidan nedåt. Tryck gärna till med handen så att hela snittytan får kontakt med stekpannan.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av