Ceasarsallad 2.0. Sån här mat gör mig lycklig! 🙂
Grillad Ceasarsallad
Ingredienser
- 2 st romansallad
- 2 dl majonnäs
- 4-5 st sardeller
- 30 g riven parmesan
- 30 g kruspersilja
- vitvinsvinäger
- neutral rapsolja
- salt och peppar
Så här gör du
Lägg majonnäsen i en skål, ta i sardellerna, parmesan, persilja och 0,5 msk vitvinsvinäger. Mixa slät med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar
Halvera salladen och grilla/ eller stek den ordentligt på snittsidan. Vänd den hastigt salta och peppra.
Bred ut såsen på botten på en tallrik, lägg på salladen och skeda över lite mer dressing.
Tips!
TIPS: att grilla sallad är kul. Oavsett vilken sallad så se till att stekpannan är ordentligt varm, kort med olja i pannan (betyder lite i min värld ). Lägg ner salladen med snittsidan nedåt. Tryck gärna till med handen så att hela snittytan får kontakt med stekpannan.