Jul & Vinter

Gravad äggula

Gravad äggula

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 2,5 dl salt
  • 1,5 dl socker

Så här gör du

1

Separera vitorna från gulorna och håll gulorna hela.

2

Blanda socker och salt. Häll över blandningen i en form.

3

Gör små fördjupningar i blandningen och placera äggulorna i fördjupningarna. Strö försiktig över resterande socker- och saltblandning. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylskåp i 3 dagar

4

Borsta försiktigt av överflödigt salt från äggulorna.

5

Placera äggulorna på ett hushållspapper och låt torka i rumstemperatur 2 dygn tills de är helt torra. Vänd dem ett par gånger under processen. Förvara i kyl så håller dom 2-3 veckor.

Du kanske också gillar