ANNONS
ANNONS
Jättegott!

Gräddsås till biff

Gräddsås till biff

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • ( 2 hängmörade ryggbiffar à 300 g)
  • 1,5 msk mjöl
  • 
1,5 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 5 dl gräddmjölk (3 dl grädde-2 dl mjölk)

  • 2 dl köttbuljong
  • 0,5 msk japansk soya
  • 1 msk grönmögelost
  • 1 tsk vinbärsgelé
  • 2 tsk lag från ättiksgurka
  • Salt och vitpeppar

Så här gör du

1

Bryn köttet gyllenbrunt i smör och olivolja.

2

Ta upp köttet ur pannan och tillsätt hackad lök, vitlök och fräs 1-2 minuter så löken mjuknar något.

3

Strö över mjölet och vispa runt, tillsätt buljongen, gräddmjölk, soya och koka upp.

4

Låt såsen småkoka i 6-7 minuter, tillsätt smaksättningen och avsluta med salt och peppar.

5

Sila av och mixa upp såsen med en stavmixer vid servering .

ANNONS

Du är kanske också intresserad av