Mina Gröna/ Tillbehör

Gräddmarinerad sallad med röda vinbär

Gräddressingen är mer än god! Fettet från grädden och syran från citronen är perfekta tillsammans. Lägg märke till hur salladshuvudena är skurna, då ser du vad det är och salladen trillar inte ihop som en grön våt fläck när den blir dressad. God till exempelvis grillat fläskkött. Ät den när du längtar efter sommaren!

Foto: Charlie Drevstam

Gräddmarinerad sallad med röda vinbär

1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 3,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 salladshuvuden, t ex huvudsallad
  • 1 ask röda vinbär eller andra röda bär (ca 125 g)
  • GRÄDDRESSING:
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk pressad citron
  • 0,5 msk strösocker
  • salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skölj salladshuvudena och dela dem sedan på mitten.

2

Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.

3

Vänd runt sallad och vinbär i dressingen och lägg upp på fat.

Tips!

Att använda färska syrliga bär i sallader ger en trevlig och fräsch touche.

Du kanske också gillar