Gnocchi med skogschampinjoner
Ingredienser
- 1 kg mjölig potatis
- 1 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl durumvete för att forma och knåda gnocchin
- 2 tsk salt och vitpeppar från kvarn
- 250 g skogschampinjoner
- 4 salladslökar
- olivolja till stekning
- salt och svartpeppar ur kvarn
Så här gör du
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och pressa (med potatispress) ner potatisen i en skål eller på köksbänken. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar och knåda ihop till en fast deg. Skiva svamp och lök.
Strö ut durumvetet på köksbänken. Dela degen i två bitar och forma till tumtjocka längder.
Skär längderna i 2 cm långa bitar. Forma till gnocchi och tryck till dem lätt med en gaffel.
Koka upp en stor gryta med saltat vatten och lägg i hälften av gnocchin. Ta upp dem med en hålslev när de flyter upp till ytan. Gör likadant med resten.
Stek svamp och löken med olivolja i en het stekpanna, tillsätt gnocchin. Stek alltsammans ett par minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar och lägg upp på tallrikar.