ANNONS
Jättegott!/ Vegetariskt

Gnocchi med skogschampinjoner

Gnocchi med skogschampinjoner

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl durumvete för att forma och knåda gnocchin
  • 2 tsk salt och vitpeppar från kvarn
  • 250 g skogschampinjoner
  • 4 salladslökar
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

2

Häll av vattnet och pressa (med potatispress) ner potatisen i en skål eller på köksbänken. Tillsätt ägg, mjöl, salt och peppar och knåda ihop till en fast deg. Skiva svamp och lök.

3

Strö ut durumvetet på köksbänken. Dela degen i två bitar och forma till tumtjocka längder.

4

Skär längderna i 2 cm långa bitar. Forma till gnocchi och tryck till dem lätt med en gaffel.

5

Koka upp en stor gryta med saltat vatten och lägg i hälften av gnocchin. Ta upp dem med en hålslev när de flyter upp till ytan. Gör likadant med resten.

6

Stek svamp och löken med olivolja i en het stekpanna, tillsätt gnocchin. Stek alltsammans ett par minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar och lägg upp på tallrikar.

Du kanske också gillar