Soppor

Gazpacho på gula tomater

Ta de grönsaker du gillar, mixa & ha en kanna stående i kylen. Somrigare än så här blir det inte!

1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 1,00
Loading...
Portioner: 6-8

Ingredienser

  • 1 jalapeño
  • 4 medelstora gula paprikor
  • 8-10 st gula eller orangea tomater
  • 1 slanggurka
  • 1 silverlök
  • 2 schalottenlökar
  • 0,75 dl gräsig olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk salt
  • Ett par varv med pepparkvarnen
  • Smaksättning:
  • Saft från en 0,5-1 citron eller en tuss vitt vin
  • 3- 4 stänk grön tabasco
  • 150 g fetaost
  • 0,5 kruka basilika
  • Olivolja

Så här gör du

1

Rosta jalapeño och paprikan över gaslåga eller i ugnen på grill tills de är helt svarta.

2

Lägg dem i en plastpåse och knyt åt. Låt dem ligga 10-15 minuter och sen kan ni lätt torka/pilla bort det brända skalet.

3

Skala och skär ner gurka och löken i mindre bitar och lägg i en stor skål/bunke.

4

Skär ner tomater, paprika och jalapeño i bitar och blanda med gurka och lök i bunken.

5

Salta, peppra och häll på olivolja samt äppelcidervinäger. Blanda runt och låt gärna stå att dra åt sig smakerna minst 3-4 timmar eller gärna över natten.

6

Mixa soppan (gärna lite grovt för en härlig bitig konsistens).

7

Smaksätt soppan med citronsaft eller en tuss vitt vin, grön tabasco och justera med lite extra salt eller citronsaft om det behövs.

8

Servera soppan iskall med smulad fetaost, lite stänk av en god olivolja och plockade basilikablad.

Du kanske också gillar