Kött

Fylld köttfärslimpa med ajvar och gräddost

Fylld köttfärslimpa med ajvar och gräddost

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
  • 6 msk ajvar relish
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 100 g riven gräddost

Så här gör du

1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Blanda en grundfärs med ägg, mjölk och blandfärsen. Smaksätt med salt och peppar.

3

Platta ut färsen på ett ark bakplåtspapper på köksbänken.

4

Bred ajvar på färsen och riv över citronskal. Smula över osten.

5

Forma färsen till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.

6

Lägg färslimpan med skarven nedåt på en smord plåt eller på bakpapper.

7

Linda in rullen tätt med baconskivor. Stek i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera med stekt ägg och en härlig grönsallad.

Du kanske också gillar