ANNONS
Jättegott!

Frukost med äggröra och matjesill

Frukost med äggröra och matjesill

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 matjessill filéer
  • 1 ask krasse
  • 4 skivor danskt rågbröd

  • Äggröra:
  • 4 stora ägg

  • 0,75 dl vispgrädde

  • 75 g smör 

  • salt och vitpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel. Smaksätt med salt och vitpeppar.

2

Smält hälften av smöret i en traktörpanna låt det skumma upp utan att ta färg och tillsätt äggblandingen.

3

Vänd försiktigt i stora rörelser med en slickepott på svag värme i 1-2 minuter tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig i sjok". Vänd ner resten av mjukt smör i klickar och låt det smälta ut och blandas med de krämiga äggen.

4

Servera äggröran på rågbrödet med skuren sill och krasse på toppen!

Du kanske också gillar