Njut med yoghurt, fil eller kvarg. Att toppa sallader med denna fröblandning är också väldigt gott.
Frömusli med rostad kokos
Ingredienser
- Havrekärnor 350 g
- Melonkärnor 300 g
- Pumpakärnor 150 g
- Solroskärnor 400 g
- Havregryn 50 g
- Rostade kokosflakes 500 g
- 1,5 dl Vatten
- 1,5 msk Honung
- 0,75 dl neutral linfröolja
- 1 msk kanel
- 0,5 msk malen kardemumma
- 2 krm salt
Så här gör du
Sätt ugnen till 160 grader
Blanda alla frö och kärnor med vatten, honung, olja och kryddorna på en ugnsplåt. Lägg kokosflakes åt sidan till senare.
Rosta fröblandningen tills det är gyllenbrunt och torrt. Vänd ner fröblandningen med kokoschipsen när den svalnat och häll upp i burkar med lock.