Njut med yoghurt, fil eller kvarg. Att toppa sallader med denna fröblandning är också väldigt gott.
Frömusli med rostad kokos
Skriv ut receptIngredienser
- Havrekärnor 350 g
- Melonkärnor 300 g
- Pumpakärnor 150 g
- Solroskärnor 400 g
- Havregryn 50 g
- Rostade kokosflakes 500 g
- 1,5 dl Vatten
- 1,5 msk Honung
- 0,75 dl neutral linfröolja
- 1 msk kanel
- 0,5 msk malen kardemumma
- 2 krm salt
Så här gör du
1
Sätt ugnen till 160 grader
2
Blanda alla frö och kärnor med vatten, honung, olja och kryddorna på en ugnsplåt. Lägg kokosflakes åt sidan till senare.
3
Rosta fröblandningen tills det är gyllenbrunt och torrt. Vänd ner fröblandningen med kokoschipsen när den svalnat och häll upp i burkar med lock.