Baka

Fröbröd med filmjölk

Fröbröd med filmjölk

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 2 bröd

Ingredienser

  • 4 dl stenmalet vetemjöl special
  • 3 dl virvelmjöl eller graham
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl krossat bovete
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 3 tsk kumminfrö
  • 2 dl gula russin
  • 1 dl maltsirap
  • 4 msk kokosolja
  • 1 liter tjock fjällfil naturell
  • 1,5 dl blandade frö till garnering
  • 1 dl kallt starkt kaffe + 1 msk mörk sirap till pensling

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 175° (över/undervärme).

2

Blanda bovete, linfrö och solrosfrön i en skål. Koka upp ca 5 dl vatten och slå över fröna så det täcker och låt blötläggas i ca 20 minuter så det sväller ordentligt.

3

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt filmjölk, sirap, kokosolja och de blötlagda fröna. Blanda väl till en tjock smet.

4

Häll upp i smorda eller klädda brödformar. Toppa med extra frön och grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 55-60 minuter.

5

Ta ut bröden och pensla dem med kaffe/sirapsblandningen. Låt svalna!

Du kanske också gillar