Jul & Vinter/ Söta saker

Friterad camembert med citrussallad och fikon

Ostron till skumpan, rimmad hälleflundra till varmrätt och som grande final bjuder vi på en riktig 80-tals klassiker – friterad camembert. 😋 Här serverad med en fräsch citrussallad & fikon.

Friterad camembert med citrussallad och fikon

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 mogen camembert , ca 250- 300 g
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl pankströbröd
  • neutral rapsolja till fritering

  • Citrus- & fikonsallad
  • 4 fikon
  • 2 apelsiner
  • 1 lime
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk gräsig olivolja
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel.

2

Vänd osten först i mjöl, äggvispet och sist i panko. Upprepa panering med äggvisp och panko en gång till så det täcker ordentligt runt osten.

3

Skär fikon i klyftor och skär hinnfria fina fileér av apelsin och lime. Lägg upp på ett uppläggningsfat, ringla olivolja och lönnsirap över salladen och smaksätt med lite svartpeppar och havssalt.

4

Värm upp oljan till 180 grader i en fritös eller kastrull.

5

Fritera osten gyllenbrun i ca 3-4 minuter och låt den mellanlanda på lite hushållspapper.

6

Lägg upp osten tillsammans med citrussalladen. Servera och hugg in direkt på den varma osten.

Du kanske också gillar