ANNONS
Jättegott!

Frasig friterad kyckling

Frasig friterad kyckling

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 5 benfria kycklinglår, 500-600 g
  • salt och svartpeppar från kvarn

  • Dopp 1:
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk paprika pulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk lökpulver

  • Dopp 2:
  • 2,5 dl filmjölk
  • 1 ägg

Så här gör du

1

Skär låren i bitar, salta och peppra.

2

Blanda mjöl, maizena, bakpulver och kryddor på en stor tallrik.

3

Rör samman dopp 2 i en skål.

4

Vänd kycklingen i det kryddade mjölet lyft upp och skaka av lätt. Vänd kycklingen i dopp 2, lyft upp och vänd ner kycklingen i mjölet igen och skaka av.

5

Hetta upp en gryta med neutral matolja till 170-180 grader.

6

Fritera några bitar i taget i cirka 5-6 minuter tills gyllenbruna och frasiga.

7

Servera med tex aioli eller grekisk yoghurt som dip .

Du kanske också gillar