Baka/ Tillbehör

Foccacia på överjäst pizzadeg

Foccacia på överjäst pizzadeg

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 660g vatten
  • 1000g vetemjöl (Tipo 00)
  • 25g jäst
  • 30g salt
  • Topping: vad du råkar ha i kylen (t.ex. tomat, oliver, padrones, lök + en god olivolja)

Så här gör du

Dag 1

1

Blanda kallt vatten med jäst i en degblandare. Tillsätt mjölet och kör 3-4 minuter på medelhastighet till en smidig deg.

2

Tillsätt saltet med 1 msk vatten så saltet löser sig i degen och kör vidare i ca 3-4 minuter till.

3

Stjälp upp degen i en bunke eller större plastlåda med lock och låt jäsa i 60 minuter i rumstemperatur. Ställ sedan in degen i kyl över natten.

Dag 2 (Det är nu du kommer på att den här pizzadegen nog får byggas om till något annat ☺ )

4

Sätt ugnen på 220°, fodra en ugnsform med bakplåtspapper och olivolja och stjälp ut degen i formen.

5

Tryck över hela ytan med dina fingrar så det bildas små luftfickor.

6

Toppa degen med valfria ingredienser och lite havssalt, sätt in i ugnen och baka av brödet i ca 20-25 minuter tills det puffat upp och är välgräddat.

7

Låt svalna och placera det som en centerpice på middagsbordet eller bara käka en bit av det med ost och lite god chark!

Du kanske också gillar