Fläskkorv med rotmos

9.8K

Man kan ju inte inte tycka om denna vackra korv! 🙂

Fläskkorv med rotmos

Ingredienser

Fläskkorv

  • 1 fläskkorv
  • 3 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 msk salt och vatten så det täcker

Sirapslag

  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 msk ättika 12 %
  • 0,5 msk krossade kryddpepparkorn

Rotmos

  • 500 g kålrot
  • 3 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • vitpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Skala och skär rotfrukter och potatisbitar. Lägg alltsammans i en kastrull. Slå på vatten, salt och lagerblad så att det täcker och koka mjukt under lock i ca 20 minuter.
  • Sila av buljongen och spara lite till mosen. Mosa de kokta rotfrukterna och rör sedan luftigt med lite av kokvattnet. Klicka i smöret och krydda med salt och peppar.
  • Sjud korven cirka 10 minuter i saltat vatten med kryddor och lök. Skär upp i bitar och skeda över sirapslagen.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB