Man kan ju inte inte tycka om denna vackra korv. 🙂
Fläskkorv med rotmos
Ingredienser
- FLÄSKKORV:
- 1 fläskkorv
- 3 lagerblad
- 1 gul lök
- 10 kryddpepparkorn
- 1 msk salt och vatten så det täcker
- SIRAPSLAG:
- 0,5 dl ljus sirap
- 1,5 msk ättika 12 %
- 0,5 msk krossade kryddpepparkorn
- ROTMOS:
- 500 g kålrot
- 3 morötter
- 4 potatisar
- 1 tsk salt
- 1 msk smör
- vitpeppar från kvarn
Så här gör du
Skala och skär rotfrukter och potatisbitar. Lägg alltsammans i en kastrull. Slå på vatten, salt och lagerblad så att det täcker och koka mjukt under lock i ca 20 minuter.
Sila av buljongen och spara lite till mosen. Mosa de kokta rotfrukterna och rör sedan luftigt med lite av kokvattnet. Klicka i smöret och krydda med salt och peppar.
Sjud korven cirka 10 minuter i saltat vatten med kryddor och lök. Skär upp i bitar och skeda över sirapslagen.