Kött

Flankstek med chimichurri

Flankstek är perfekt på grillen och ska grillas snabbt för att bli riktigt saftigt. Servera det lite rosa.

Foto: Charlie Drevstam

Flankstek med chimichurri

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 flankstekar à ca 400 g
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar ur kvarn

  • CHIMICHURRI
  • 2–3 msk olivolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 3 tsk paprikapulver
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1 knippe hackad färsk oregano
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt

Så här gör du

CHIMICHURRI

1

Blanda olivolja, kryddor, persilja och oregano.

2

Tillsätt citronskal, vitlök och pressad citron. Blanda och salta efter smak.

FLANKSTEK

3

Gnid in köttet med olivolja, salt och svartpeppar. Grilla det på hög värme i 2–3 minuter på varje sida. Låt vila i 2–3 minuter.

4

Pensla köttet med chimichurri och skär det i skivor.

Tips!

På vintern kan du prova att snabbt ge den rumsvarma flanksteken lite stekyta i en stekpanna och sedan steka den i 200 graders ugnsvärme tills den har en innertemperatur på 57 grader. Det tar 10–12 minuter beroende på hur tjock flanksteken är.

Du kanske också gillar