ANNONS
Jättegott!

Flädersaft

Tips! Frys in din flädersaft för att ha till drinkarna i höst. Vill du inte vänta så håller saften cirka 4 veckor i kyl.

Flädersaft

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 50 fläderblomklasar, rensade från blad och sköljda
  • 5 små citroner,
  • 1,75 kilo strösocker
  • 250 g ljust muscovadosocker
  • 2 liter vatten
  • 50 g citronsyra

Så här gör du

1

Koka upp vatten och socker i en stor kastrull.

2

Lägg fläderblommorna i en rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.

3

Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna. Tillsätt citronsyran i den heta sockerlagen och rör om. Häll lagen i bunken med blommorna. Låt svalna något och täck över med lock eller plastfolie. Låt saften stå och dra i minst 1 dygn i kyl, men gärna i 3-4 dygn så blir den mer koncentrerad.

4

Sila av saften i en saftduk låt den självrinna tills det inte droppar mer.

5

Häll upp saften i rena glasflasko /glasburkar eller frys in för att ha till drinkarna i höst.

Du kanske också gillar