fbpx
Söta saker

Flädersaft på blodfläder

Årets smak på flädersaften blir med Black Lace.

Flädersaft på blodfläder

1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 4,00
Loading...

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 50 repade klasar blodfläder
  • 4 små citroner
  • 1,75 kilo strösocker
  • 250 g ljust muscovadosocker
  • 30 g citronsyra

Så här gör du

1

Koka upp vatten i en stor kastrull eller tekokare.

2

Varva fläderblommor, socker och citronsyra i ett stort lerkrus eller rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.

3

Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna. Häll hett vatten över blommorna och blanda runt försiktigt .Låt svalna något och täck över med lock eller en handduk. Låt saften stå och dra i minst 3 dygn i kyl.

4

Sila av saften i en saftduk.

5

Häll upp saften i rena glasflaskor/glasburkar eller frys in för att ha till drinkarna i höst.

Du kanske också gillar