Tillbehör

Färsksaltad saltgurka

Färsksaltad saltgurka

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...

Ingredienser

  • 1 kg Västeråsgurka (ca 10-12 st)

  • Saltlag:
  • 1,2 liter kallt vatten
  • 0,75 dl salt

  • Kryddsättning:
  • 3-4 kvistar krondill (var generös)
  • 6-8 svarta vinbärsblad

Så här gör du

1

Tvätta och picka gurkorna med en gaffel.

2

Blanda samman saltlagen så att saltet löser sig .

3

Varva gurkorna i en rengjord glasburk med krondill och vinbärsblad.

4

Slå på lagen så det täcker helt. Lägg gärna lätt tryck på gurkan med en tallrik eller liknande och sätt på ett lock.

5

Låt gurkan stå i kyl mint 2 dygn innan servering.

Du kanske också gillar