ANNONS
Jättegott!/ Vegetariskt

Enkla plättar med risgryn

Tina Plättar

De här plättarna lagade jag till Björn Ferry i Tina på Besök. Bakpulvret i pannkakorna gör att de blir lite fluffigare, men självklart är de fortfarande tunna, precis som de ska vara.

Foto: Lennart Weibull

Enkla plättar med risgryn

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½–1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 500 g kall risgrynsgröt
  • Smör till stekning
  • TILL SERVERING:
  • Vispad grädde
  • Sylt

Så här gör du

1

Vispa ihop äggen med mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner risgrynsgröten och rör om.

2

Smält smör i ett plättjärn och grädda plättarna ett par minuter på varje sida. Lägg dem på ett fat efter hand som de blir färdiga.

3

Servera plättarna direkt med grädde och drottningsylt.

Tips!

Skivat äpple som steks i smör och kanel är också gott till plättarna.

Du kanske också gillar