Recept hämtat från Tina i Fjällen.
Charklasagne med tomat och mozzarella
Ingredienser
- 1 burk tomatsås , 400 g
- 3 dl crème fraiche
- 250 g mascarpone
- 2 dl riven parmesan, ca 50 g
- salt och svartpeppar
- 200 g färska lasagneplattor
- 1 burk tomatsås, 400 g
- 250 g salami, rökt korv, eller god rökt skinka
- 1 kruka persilja, timjan eller basilika
- 250-300 g cocktailtomater
- 2 mozzarella eller mini-mozzarella
- olivolja
- Salt och svartpeppar från kvarn
Så här gör du
Sätt ugnen till 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Hacka över basilikan grovt.
Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsfast form så det knappt täcker, klicka över lite av ostsåsen ovanpå.
Fortsätt att varva med ett lager av pastaplattor, hackad basilika och salami. Fortsätt så tills alla ingredienserna är slut.
Avsluta med att lägga delade tomater på toppen, bryt mozzarellan i små bitar och fördela på toppen. Ringla över ett par matskedar olivolja.
Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera direkt med den ”svenska ” kålsalladen och garnera med plockade örter.