Dubbelvåffla med avokado, parmesan och krasse
Ingredienser
- 2 avokado
- 4 msk Cream cheese
- 50 g riven parmesan
- 1 ask kryddkrasse
- Våffelsmet ( ca 8 st):
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 4,5 dl mjölk
Så här gör du
Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter
Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten.
Grädda våfflorna och servera varma direkt. Förbered toppingen innan så att våfflorna är varma vid servering.
Servering: Grädda 2 våfflor gyllenbruna och frasiga och lägg åt sidan. Grädda ytterligare 2 direkt efter och låt vara kvar i järnet. Bred cream cheese på dessa.
Fördela parmesan, avokadokött och krasse på de bredda våfflorna.
Lägg över en våffla på den fyllda så det blir som en dubbelmacka och stäng locket på järnet 1-2 minuter så att fyllningen blir varm.
Lyft av ”dubbelvåfflan”, skär upp och servera direkt medan den är varm.