Dillstuvad potatis med varmrökt lax
Ingredienser
- 800 g varm kokt potatis i bitar
- 600 g varmrökt lax
- 1 knippe dill
- 0,5 finhackad rödlök
- Bechamelsås:
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 0,5 tsk salt,
- 0,5 krm vitpeppar
- riven muskotnöt
Så här gör du
Sätt ugnen på 100 grader. Portionera upp laxen i 4 stora bitar och lägg i en ugnsform.
Värm upp gräddmjölken i en kastrull.
Smält smör i en kastrull, strö över mjölet. Späd med gräddmjölken under ständig vispning och låt såsen sjuda i 5-6 minuter. Salta och peppra och smaksätt med riven muskotnöt.
Sätt in laxen 4-5 minuter i ugnen så den blir ljummen. Under tiden vänd ner potatisen i såsen och blanda runt. Lägg upp i en skål och toppa med hackad dill och rödlök.
Servera direkt med den varma laxen. ☺