Jättegott!

Dillstuvad potatis med varmrökt lax

Dillstuvad potatis med varmrökt lax

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 800 g varm kokt potatis i bitar
  • 600 g varmrökt lax
  • 1 knippe dill
  • 0,5 finhackad rödlök

  • Bechamelsås:
  • 2 msk vetemjöl

  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk

  • 0,5 tsk salt,
  • 0,5 krm vitpeppar
  • riven muskotnöt

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 100 grader. Portionera upp laxen i 4 stora bitar och lägg i en ugnsform.

2

Värm upp gräddmjölken i en kastrull.

3

Smält smör i en kastrull, strö över mjölet. Späd med gräddmjölken under ständig vispning och låt såsen sjuda i 5-6 minuter. Salta och peppra och smaksätt med riven muskotnöt.

4

Sätt in laxen 4-5 minuter i ugnen så den blir ljummen. Under tiden vänd ner potatisen i såsen och blanda runt. Lägg upp i en skål och toppa med hackad dill och rödlök.

5

Servera direkt med den varma laxen. ☺

Du är kanske också intresserad av