Fisk & skaldjur

Dansk ”Karrysild”

Dansk ”Karrysild”

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 250 g marinerad sill (färdig för inläggning)
  • 4 msk majonnäs
  • 3 msk creme fraiche
  • 2 tsk stark curry
  • 0,5 dl finskuren purjolök
  • 2 msk hackad kapris
  • 2 msk hackad pickles
  • Salt och svartpeppar till smaksättning
  • Kryddkrasse till garnering
  • 4 krämiga kokta ägg
  • 4 smörade skivor rågbröd

Så här gör du

1

Skär ner sillen i gaffelbitar.

2

Vispa ihop majonnäs och creme fraiche. Smaksätt med övriga ingredienser och låt sillen gå ner i såsen. Låt gärna stå och mogna i kyl minst 1 dygn .

3

Lägg upp sillen på smörade rågbrödsmackor och garnera med krasse och äggklyftor på toppen. Grön Tuborg och ”en lille en” är ju gott till.

Du kanske också gillar