ANNONS
ANNONS
Vardagsfavoriter/ Vegetariskt

Curryrostad broccoli med pumpakärnor och mynta

Jättegott som tillbehör till protein eller som superduper grönt. Servera med bröd eller ett kokt gryn.

Curryrostad broccoli med pumpakärnor och mynta

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 st broccoli (blancherad)
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 30 g mynta
  • Curry

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda yoghurten med curry, hackad vitlök och 1 tsk salt.

3

Dela ner broccolin i buketter och blanda ner i yoghurten.

4

Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min. De ska bli rejält rostade.

5

Strö över rostade pumpakärnor och plockad mynta vid servering.

Övrigt

TIPS! Att rosta pumpakärnor är inte svårt. Enklast är att göra det i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt. Rosta på medelvärme tills det knäpper i dem och de är lätt gyllenbruna.

ANNONS

Du är kanske också intresserad av