ANNONS
Vardagsfavoriter/ Vegetariskt

Curryrostad broccoli med pumpakärnor och mynta

Jättegott som tillbehör till protein eller som superduper grönt. Servera med bröd eller ett kokt gryn.

Curryrostad broccoli med pumpakärnor och mynta

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 st broccoli (blancherad)
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 30 g mynta
  • Curry

Så här gör du

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda yoghurten med curry, hackad vitlök och 1 tsk salt.

3

Dela ner broccolin i buketter och blanda ner i yoghurten.

4

Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15-20 min. De ska bli rejält rostade.

5

Strö över rostade pumpakärnor och plockad mynta vid servering.

Notes

TIPS! Att rosta pumpakärnor är inte svårt. Enklast är att göra det i en stekpanna med lite olivolja och flingsalt. Rosta på medelvärme tills det knäpper i dem och de är lätt gyllenbruna.

Du kanske också gillar