Jättegott!/ Jul & Vinter

Citronkrämsgratinerade bär

Citronkrämsgratinerade bär

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 400 g blandade bär
  • Citron (1 dl pressad juice + rivet skal av 1 citron)
  • 2 ägg
  • 125 g strösocker (1,5 dl)
  • 150 g smör

Så här gör du

1

Blanda socker och rivet citronskal i en rostfri skål. Sätt över ett sjudande vattenbad .

2

Tillsätt citronsaft och äggen, vispa under ständig omrörning tills smeten blir tjock och fluffig.

3

Ta av smeten från värmen och montera i mjukt smör med en stavmixer till smeten är krämig.

4

Fördela bären i små ugnsfasta formar och täck med citronkräm. Ställ in att stelna i kylen 1-2 timmar.

5

Gratinera formarna under grill eller med gasbrännare vid servering.