Jättegott!

Citronkokta blåmusslor med ramslök

Citronkokta blåmusslor med ramslök

Skriv ut recept
Portioner: 2

Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 ekologisk citron
  • 1 bit dagsgammalt surdegsbröd, skuret i grova bitar
  • 1 knippe ramslök (25 -30 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning

Så här gör du

1

Rensa och skölj musslorna. Plocka bort dom som inte stänger sig när du knackar på dem.

2

Skiva halva citronen i tunna skivor, spara resten till att pressa över senare.

3

Plocka bladen och hacka ner stjälkarna på ramslöken.

4

Hetta upp en gryta med olivolja på spisen och fräs citronskivor, krossade vitlöksklyftor samt ramslöksstjälkar ett par minuter tills citronen blir lite mjuk.

5

Lägg i musslorna, sätt på ett lock och låt musslorna koka i 2-3 minuter på högsta värme. Skaka kastrullen ett par gånger under tiden.

6

Lyft locket och kolla så att musslorna öppnat sig och släppt lite goda juicer. Vänd ner brödet och plockade ramslöksblad i grytan och rör om hastigt så brödet suger upp det goda spadet.

7

Servera direkt ur grytan.

Du är kanske också intresserad av