Okategoriserade

Cashewdip med svartkål och persilja

Cashewdip med svartkål och persilja

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 3 dl cashewnöter
  • 1 påse skuren svartkål (70 g)
  • 1 knippe bladpersilja (30 g)
  • Saft från 0,5 citron
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl kokt vatten från kålen
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Koka upp 5 dl vatten. Lägg nötterna i en skål och täck dem med det kokande vattnet och ett lock. Låt stå i minst 30 min och svälla.

2

Förväll under tiden kålen i kokande vatten, ta upp och torka av kålen (spara lite kokvatten till såsen).

3

Lägg nötter, kål, persilja, vitlök och tahini i en kannmixer och tillsätt kokvatten, olivolja och citronsaft. Mixa till en grov dip och tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs. Smaksätt med salt och svartpeppar.