Okategoriserade

Cashewdip med svartkål och persilja

Cashewdip med svartkål och persilja

Skriv ut recept
Portioner: 4-6

Ingredienser

  • 3 dl cashewnöter
  • 1 påse skuren svartkål (70 g)
  • 1 knippe bladpersilja (30 g)
  • Saft från 0,5 citron
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl kokt vatten från kålen
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Koka upp 5 dl vatten. Lägg nötterna i en skål och täck dem med det kokande vattnet och ett lock. Låt stå i minst 30 min och svälla.

2

Förväll under tiden kålen i kokande vatten, ta upp och torka av kålen (spara lite kokvatten till såsen).

3

Lägg nötter, kål, persilja, vitlök och tahini i en kannmixer och tillsätt kokvatten, olivolja och citronsaft. Mixa till en grov dip och tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs. Smaksätt med salt och svartpeppar.

Du är kanske också intresserad av