Baka

Brytbröd med kärlek

Käka bullarna ljumna med en rejäl klick smör

Brytbröd med kärlek

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk ljus sirap
  • 1200 g vetemjöl special
  • Valfria fröer till topping
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Så här gör du

1

Häll ner alla ingredienser i en bakmaskin/degblandare och kör på låg växel till en smidig degm ca 10-12 minuter.

2

Ta upp en liten bit deg och stretcha ut den tunt. Håller den ihop och känns elastisk så vet man att ett bra glutenfönster bildats.

3

Låt degen vila i bunken under handduk i ca 60 minuter.

4

Dela degen i 50 grams bitar. Rulla dem till släta bollar. Täck en bakplåt med bakplåtspapper.

5

Rulla ovandelen av bullen på en fuktig handduk och doppa därefter topparna i frö.

6

Lägg ut bollarna i ett hjärtformat mönster. Se till att det är ca 2 cm mellan varje boll, så att det finns plats för dem att jäsa ihop. Låt jäsa i ytterligare ca 30 min.

7

Sätt ugnen på 225°.

8

Spreja bullarna med uppvispat ägg. Sätt in bullarna i ugnen och dra ner temperaturen till 200° efter 5 minuter. Grädda dem i ca 35 min tills brödet är gyllene och har rest sig snyggt. Låt svalna på galler & käka bullarna ljumna med en rejäl klick smör.

Du kanske också gillar