ANNONS
Jul & Vinter/ Vegetariskt

Brysselkål med mandel och citrongräs

Brysselkål med mandel och citrongräs

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor (Inga betyg än)
Loading...

Ingredienser

  • 1 påse brysselkål, ca 300 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl mandel
  • 1 citrongräs
  • olivolja- smör till stekning
  • sherryvinäger
  • salt och svartpeppar från kvarn

Så här gör du

1

Ta i 1 msk olivolja och 2 msk smör i en stekpanna, krossa vitlöksklyftor grovt och lägg ner dem i stekpannan tillsammans med halverad brysselkål.

2

Bryn ett par minuter och tillsätt hackad mandel och citrongräs.

3

Tillsätt lite mer olivolja och fortsätt steka på medelhög värme tills allt är gyllenbrunt och kålen är lagom mjuk.

4

Smaksätt med en skvätt sherryvinäger, salt och peppar. Servera till en grillad köttbit.

Du kanske också gillar