Brödsallad med tonfisk och sparris
Skriv ut receptIngredienser
- 300 g Levainbröd
- 2 burkar tonfisk
- 1 knippe grön sparris 250 g
- 1 liten rödlök
- 1 knippe kruspersilja, 30 g
- salt
- peppar
- olivolja
- sherryvinäger
Så här gör du
1
Sätt ugnen på 200 °, bryt brödet i stora bitar.
2
Ringla över lite olivolja och rosta gyllenbruna i 10-12 minuter.
3
Skär sparrisen tunt i skivor på snedden, finhacka rödlöken och persiljan.
4
Lägg upp brödkrutongerna på ett stort fat .Fördela sparris, rödlöken och persiljan på fatet.
5
Låt tonfisken rinna av något och fördela ut den på fatet.
6
Ringla över olivolja och generöst med vinäger. Salta och dra några varv med svartpepparn.