Jättegott!/ Jul & Vinter

Bratwurst ”Norbert”

Bratwurst ”Norbert”

Skriv ut recept
Portioner: 7-8 st

Ingredienser

  • 700 g grisbogkött
  • 300 g späck utan svål
  • 2 meter grisfjälster
  • 25 g salt
  • 2 g mald ingefära
  • 2 g torkad mejram
  • 2 g vitpeppar
  • 5 g kummin
  • 2 g gula senapsfrö
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • Rivet skal från 1 citron

Så här gör du

1

Mal bogköttet genom 6 mm skiva och späcket genom 4,5 mm skiva i köttkvarn, eller be din slaktare att fixa det.

2

Skölj fjälstret i kallt vatten.

3

Rosta alla kryddorna i en torr stekpanna några minuter tills doften kommer.

4

Lägg köttet i en bunke och tillsätt saltet, rivet citronskal och finhackad vitlök. Tillsätt vinet eller vatten och blanda smeten ordentligt så den binder .

5

Dra över fjälstret på korvhornet och fyll fjälstret, men inte för hårt. Snurra upp eller knyt om korvarna och låt dem ligga i kylen ett par timmar innan tillagning så smakerna ”sätter sig”.

6

Stek korven gyllenbrun i smör och njut med en god senap.