Kött

Bräserad karrékotlett med tomat och citron

Bräserad karrékotlett med tomat och citron

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...
Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 karrékotletter
  • 0,5 msk smör och neutral rapsolja till stekning
  • 1 liten rödlök ,finhackad
  • 1 stång blekselleri i skivor
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 4 tunna skivor citron
  • 1 burk skalade hela tomater
  • Salt och svartpeppar från kvarn
  • olivolja

Så här gör du

1

Salta och peppra kotletterna, bryn dem i en panna med smör och rapsolja.

2

Lyft upp kotletterna och fräs på lök, selleri och vitlök i samma stekpanna.

3

Häll på tomaterna och krossa dem med en trägaffel, lägg i citronskivor och koka upp.

4

Lägg i kotletterna och sätt på ett lock, låt småputtra i 4 - 5 minuter.

5

Smaksätt grytan med salt och svartpeppar. Lägg upp köttet med tomatsåsen och ringla över olivolja.

Tips!

Servera med en skiva gott surdegsbröd!

Du kanske också gillar