Jättegott!

Bolognese

Bolognese

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 700 g nötfärs eller mager blandfärs
  • 150 g kycklinglever, skuren i grova tärningar
  • 150 g varmrökt sidfläsk, skuret i tärningar
  • 4 msk olivolja
  • 2 burkar hela tomater, San Marzano
  • 1 gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 3 stjälkar bladselleri
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl fet mjölk , 3%
  • 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
  • 400 g pappardelle
  • Riven parmesan till servering

Så här gör du

1

Skala lök och vitlök. Hacka lök och sellerin. Krossa vitlöksklyftorna.

2

Bryn färsen, kycklinglever och sidfläsk i olivolja i en gryta.

3

Tillsätt alla övriga ingredienser förutom mjölken och låt sjuda på låg värme i 45–60 minuter.

4

Tillsätt mjölken och låt såsen koka ihop så den är tjock och krämig. Smaka av med salt och peppar.

5

Koka pastan al dente i saltat vatten. Lägg över pastan i såsen och rör runt. Stötta med lite av pastavattnet och riven parmesan så det blir extra krämigt. Lägg upp i tallrikar och

6

toppa med extra parmesan och ett varv med pepparkvarnen.

Du är kanske också intresserad av