ANNONS
Vegetariskt

Blomkål med cashewnötter, ingefära och blonda russin

Salladen är god som den är, men ibland steker jag på ett par urbenade kycklinglårfiléer och äter till.

Foto: Johan Kalén

Blomkål med cashewnötter, ingefära och blonda russin

1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 3,00
Loading...

Ingredienser

  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl sultanrussin
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk hackad inlagd ingefära.
  • 1 blomkål
  • Koriander
  • Flingsalt

Så här gör du

1

Koka upp 0,75 dl vitvinsvinäger i en liten kastrull, häll det över 1 dl sultanrussin i en skål och låt svalna.

2

Blanda de avsvalnade russinen med 0,5 dl olivolja och 2 msk hackad inlagd ingefära.

3

Ansa och hyvla 1 blomkål tunt med osthyvel eller mandolin och lägg ut på ett fat.

4

Hacka 1 dl rostade, saltade cashewnötter och strö hacket över blomkålen.

5

Toppa med russinen och klipp över 1 kruka koriander. En liten nypa flingsalt över alltihop är också gott. Ät o njut!

Du kanske också gillar