fbpx
Tillbehör

Ättiksgurka

Ättiksgurka

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...

Ingredienser

  • 1,5 kg Västeråsgurka

  • Dag 1, Saltlag:
  • 2,5 liter vatten
  • 150 g salt

  • Dag 2, Ättikslag:
  • 500 g socker
  • 3 dl ättika 12%
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt

  • Kryddsättning:
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 3 lagerblad
  • 1 rejäl knippe krondill

Så här gör du

Dag 1

1

Rör samman saltlagen i en bunke och picka gurkorna med en gaffel. Lägg dem i lagen och ställ i kylen över natten.

Dag 2

2

Blanda samman och koka upp ättikslagen. Låt svalna lite.

3

Häll av saltlagen på gurkorna och varva gurkan i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen

4

Slå på lagen så det täcker och sätt på ett lock.

5

Låt gurkorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn (helst 1 vecka) innan du njuter av den.

Du kanske också gillar