Mina Gröna/ Pasta, Ris & Gryn

Arancini – friterade risottobollar med mozzarella och basilika

Dessa goa bollar baseras på palsternacksrisotton som du hittar här.

Foto: Johan Kalén

Arancini – friterade risottobollar med mozzarella och basilika

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 5,00
Loading...

Ingredienser

  • 600 g kall palsternacksrisotto
  • 1 kruka basilika
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 liter neutral rapsolja

Så här gör du

1

Blanda 600 g kall palsternacksrisotto med hackade blad från 1 kruka basilika.

2

Rulla risotton till bollar. Dela 125 g mozzarella i bitar och tryck in en bit i varje boll.

3

Häll upp 2 dl vetemjöl i en djup tallrik och 3 dl ströbröd i en annan. Vispa 2 ägg i en tredje.

4

Rulla bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.

5

Värm 1 liter neutral rapsolja i en stor kastrull till 160 grader. Fritera bollarna i omgångar tills de får fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Ät direkt!

Du kanske också gillar