Vardagens stress är som bortblåst och värmen sprider sig i hela kroppen med denna toddy.
Apelsintoddy med varma nötter
Ingredienser
- 3 dl vatten
- 1⁄2 dl brun farin
- 1 apelsin, rivet skal och juicen från apelsinen
- 12 cl rökig whiskey eller rom
- 2 ägg
- VARMA NÖTTER:
- 300 g blandade nötter
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk farinsocker
- 1 tsk chilipulver
- 3 msk limejuice+ rivet skal från 1 lime
- 1 msk olivolja
- ½ tsk krossat havssalt
Så här gör du
APELSINTODDY: Koka upp vattnet med 2 msk farinsockret, apelsinsaften och rivet skal i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt spriten. Håll varmt.
Vispa äggen luftigt och pösigt med resterande farinsocker och blanda med varma kokta apelsin/spritlagen. Häll upp i varma highball glas.
VARMA NÖTTER: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda nötterna med övriga ingredienser i en bunke, lägg ut ett ark bakplåtspapper på en ugnsplåt och bred ut nötterna i ett jämt lager.
Rosta nötterna i 15-20 minuter och vänd runt i dem med jämna mellanrum så de blir jämt rostade.
Tag ut plåten med nötterna och riv över limeskal , skaka över nötterna i en skål och servera dem varma till Apelsintoddyn