ANNONS
Söta saker

After Eight Päron

Dags att damma av en gammal klassiker. Vill du koka in päronen själv hittar du ett enkelt recept här.

After Eight Päron

1 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 51 vote, average: 1,00 out of 5 (1) Snittbetyg: 1,00
Loading...
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 inkokta päron (eller konserverade)
  • 4-8 bitar After eight
  • 1 msk smör
  • 3 tsk socker
  • 3 cl rom eller konjak till flambering

Så här gör du

1

Dela päronen i halvor. Smält smör i en stekpanna och stek päronen 2-3 minuter.

2

Strö över socker och låt det bli lite karamelliserat runt päronen.

3

Häll på spriten och tänd på så det flamberas. Lägg på mintchokladen och sätt på ett lock. Låt stå 1-2 minuter så chokladen smälter av eftervärmen.

4

Lägg upp i de varma päronen skålar och servera direkt med vaniljglass.

Du kanske också gillar