Mina gröna

Zucchinisoppa med citron- & dillolja

Viktigt att inte koka zucchinin för länge för då mister den färgen.

Zucchinisoppa med citron- & dillolja

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 2 gröna zucchini (ca 500 g totalvikt )
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk olivolja
  • 8 dl grönsaksbujong eller vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • TILL MIXNING:
  • 1-2 msk Philadelphiaost
  • OSTSNURROR:
  • 1 pkt tjock pizzadeg
  • 2 dl riven gräddost
  • 30 g smör
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • havssalt och svartpeppar
  • 1 knippe dill till servering

Så här gör du

1

Skölj zucchinin och skär i mindre bitar.

2

Krossa vitlöksklyftorna, skala och hacka löken.

3

Plocka dillen och hacka över grovt. Spara stjälkarna till koket.

4

Fräs på zucchini, vitlök, lök i olivoljan ett par minuter. Tillsätt buljong, vinäger och lägg ner dillstjälkarna. Låt koka upp och sjud sakta i 10-15 minuter.

5

Mixa soppan slät med Philadelphiaosten och smaksätt med salt och svartpeppar.

6

OSTSNURROR: Sätt ugnen på 230 grader.

7

Kavla ut pizzadegen lätt på mjölat underlag, strö över osten och vik ihop dubbel, kavla lätt en gång till.

8

Smält sakta smöret med kryddorna i en kastrull på spisen.

9

Skär degen i 2 cm tjocka längder och snurra dem till avlånga pinnar, lägg upp på en bakplåt och pensla dem med kryddsmöret. Baka av i ca 10-15 minuter tills degen puffat upp och fått fin färg.

10

Bjud soppan med varma ostsnurror och klipp över dill vid servering.