Jättegott!

Vitpepparstekt oxfilé i bit med murkelsås

Lite 80-tal är det över den här rätten som är både enkel och rustik – och det gillar jag. Oxfilén är pepprig som tusan, men mycket smak är ju inget man tar skada av…

Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.

BESTÄLL

Vitpepparstekt oxfilé i bit med murkelsås

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé (à 180–200 g)
  • rikligt med grovt krossad vitpeppar
  • smör och olivolja till stekning
  • MURKELSÅS:
  • 100 g förvällda murklor (på burk)
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 2 msk sherry
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt

Så här gör du

1

Skölj murklorna. Bryn dem i smör med lök och vitpeppar. Tillsätt sherry och grädde. Låt koka ihop tills såsen tjocknar. Salta.

2

Vänd oxfilén i krossad vitpeppar. Stek köttbitarna i 3–5 minuter på varje sida i smör och lite olivolja. Låt dem vila i ett par minuter. Servera köttet med murkelsåsen och en blandad grönsallad.