Jättegott!

Vitlöksgratinerade havskräftor

Foto: Lennart Weibull

Vitlöksgratinerade havskräftor

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 12 havskräftor
  • 150 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 dl fint hackade örter, t ex gräslök, persilja och basilika
  • havssalt och svartpeppar ur kvarn

Så här gör du

1

Värm ugnen till 250 grader med grilleffekt.

2

Dela havskräftorna på längden och lägg dem i en ugnsform med snittytan uppåt.

3

Rör smöret mjukt. Skala och hacka vitlöken. Blanda smöret med vitlök, citronskal och saft, sambal oelek och örter. Smaksätt med salt och peppar.

4

Bred smöret på havskräftorna och ställ formen i ugnen. Låt stå i 4–5 minuter, tills smöret smälter och kräftorna är fint grillade.