Jättegott!

Vitlöksfriterad Nors med gurka och yoghurt

Nors är en cool fisk som vi friterar och äter hel. 🙂

Vitlöksfriterad Nors med gurka och yoghurt

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 600 g hel Nors
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl grahams eller rågmjöl till panering
  • salt
  • rapsolja till fritering
  • 0,5 Riven gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • citronklyftor
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

1

Be din fiskhandlare att ta ur och klippa bort ryggbenet på fisken.

2

Skala och skiva vitlöken tunt. Värm på oljan i en kastrull eller stekpanna med hög kant.

3

Vänd fisken i mjölet så det täcker och salta.

4

Lägg i ett par fiskar åt gången i stekpannan och fritera i ca 2-3 minuter. Tillsätt skivad vitlök ochfortsätt fritera tills vitlöken är gyllenbrun.

5

Ta upp alltsammans på ett fat med tidningspapper så fettet rinner av. Salta lite extra på fisken.

6

Servera med riven gurka, yoghurt och citronklyftor.