Jul & Vinter/ Mina gröna

Vispad brie med ugnsbakade druvor

Julens godaste ostcreme.

Vispad brie med ugnsbakade druvor

Skriv ut recept
Portioner: 20 smakportioner

Ingredienser

  • 500 g Brie
  • 3 msk olivolja
  • 3msk punsch
  • 0,5 tsk havssalt
  • 1 ask blå vindruvor ( 200 g)
  • olivolja
  • havssalt
  • 20 små pepparkakor till servering

Så här gör du

1

Sätt ugnen till 60-70 grader.

2

Ta bort kanterna på osten och låt den ligga framme tills den är rumstempererad.

3

Vispa osten mjuk i en matberedare med vinge och vispa sedan försiktigt ner olivoljan, lite i taget.

4

Smaksätt med punsch och salt. Ställ i kyl till servering.

5

Halvera druvorna och lägg dem på en bakplåt med smörpapper, ringla över olivolja och salt. Låt dem torka ett par timmar men gärna över natten på svag värme.

6

Servering: Spritsa en klick brie på varje pepparkaka och garnera med druvor på toppen.