Vardagsfavoriter

Varmrökt lax med dillstuvad potatis

En klassiker som jag älskar. Busenkel att laga och laxen köper man ju färdig. Att koka päror (potatis) och sås kan alla … Kom igen! Tänk på att mjölken lätt bränner fast, så stå kvar vid spisen och vispa på. Och skulle nu såsen bli bränd, släng och gör om den. Värm den varmrökta laxen i en bit folie i ugnen eller på grillen.

Receptet kommer från kokboken Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat.

BESTÄLL

Varmrökt lax med dillstuvad potatis

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 bitar varmrökt lax (à ca 150 g)
  • DILLSTUVAD POTATIS:
  • 500 g små potatisar med skal
  • ½ silverlök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • en nypa salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • 1 knippe dill

Så här gör du

1

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

2

Skala och finhacka löken och fräs den i smöret tills den blivit mjuk. Rör ner mjölet och tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka upp. Smaka av med salt och vit eller svartpeppar.

3

Häll av vattnet från potatisen och dela potatisen i halvor. Lägg ner dem i den varma såsen. Grovhacka dillen och strö den över.

4

Servera den dillstuvade potatisen till den varmrökta laxen.