Jättegott!

Varma tomater och vindruvor med parmesanbröd

Om du gillar krutonger kommer du att ropa högt när du smakar parmesanbrödet!

Foto: Charlie Drevstam

Varma tomater och vindruvor med parmesanbröd

Skriv ut recept
Portioner: 4

Ingredienser

  • 300 g gröna vindruvor
  • 300 g blandade små fina tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 3 msk flytande honung
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 knippe bladpersilja
  • PARMESANBRÖD:
  • gott surdegsbröd
  • 75 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 50 g parmesanost, riven

Så här gör du

1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Ställ in i ugnen och låt stå i 10–15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka.

3

Plocka persiljebladen och hacka dem. Ta ut formen och vänd ner persiljan.

4

Höj ugnstemperaturen till 230 grader.

5

Skär brödet i tjocka avlånga bitar och lägg dem i en skål. Smält smöret och blanda i senapen. Häll det över brödet och vänd runt ordentligt tillsammans med parmesanosten. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen i cirka 20 minuter.

6

Lägg upp tomater och vindruvor i portionsskålar. Servera tillsammans med parmesanbrödet som du doppar i spadet.

Övrigt

DRYCKESTIPS: Välj gärna en fruktig prosecco med lite frisk sötma och blommighet.